Var kan man köpa Androgel online? Receptfritt

 •   Köp din medicin på nätet
 •   Få ett medicinskt recept godkänt av läkare
 •   Få den levererad till ditt hem inom 24 timmar

Är du frestad att köpa Androgel på nätet? Män med låga testosteronnivåer behandlas med AndroGel (testosterongel), ett aktuellt läkemedel för testosteronersättningsterapi (TRT).

Symptomen på lågt testosteron hos män, som inkluderar minskad sexuell lust, ökad trötthet och minskad muskelmassa, kan kontrolleras med testosteronersättningsterapi.

Köpa AndroGel är endast receptbelagd och ska endast användas enligt anvisningar från din läkare.

Vilka medicinska tillstånd är förknippade med låga testosteronnivåer?

Lågt testosteron, allmänt känt som hypogonadism, är ett tillstånd där kroppen producerar otillräckligt med testosteron, det hormon som är ansvarigt för den manliga sexualiteten. Låga testosteronnivåer har kopplats till ett antal medicinska problem, bland annat :

 • Störningar i hypofysen: Sjukdomar som försämrar hypofysens förmåga att reglera kroppens syntes av hormoner, särskilt testosteron.
 • När kroppen inte kan använda insulin för att kontrollera blodsockernivåerna uppstår typ 2-diabetes.
 • Låga testosteronnivåer kan uppstå till följd av fetma, som kännetecknas av överskott av kroppsfett, särskilt i buken.
 • Lågt testosteron kan orsakas av sjukdom eller skada på fortplantningssystemet eller testiklarna.
 • HIV/AIDS: Immunförsvaret angrips av humant immunbristvirus (HIV), vilket kan leda till en minskning av testosteronnivåerna.

Det är viktigt att komma ihåg att dessa problem kan påverka låga testosteronnivåer. Det finns dock andra variabler som kan spela in, bland annat ålder (andropaus eller manligt klimakterium), vissa mediciner samt alkohol- och drogbruk. Du bör konsultera en läkare om du upplever symtom på lågt testosteron för att ta reda på orsaken och diskutera den mest effektiva behandlingen.

Symtom och tecken på lågt testosteron

Män som lider av lågt testosteron (ibland kallat ”lågt T”) kan uppvisa ett antal symtom, t.ex:

 • Låg libido: Män med låga testosteronnivåer kan ha svårt att få eller bibehålla erektion, samt minskad sexuell lust.
 • Män med lågt testosteron kan uppleva trötthet och brist på vitalitet.
 • Minskad muskelmassa och styrka: Eftersom testosteron är inblandat i muskeltillväxten kan män med låga testosteronnivåer uppleva en minskning av muskelmassan.
 • Ökat kroppsfett: Män med låga testosteronnivåer kan ha ökat kroppsfett, särskilt runt midjan. Testosteron hjälper till att hantera kroppsfett.
 • Minskad bentäthet: Män med låga testosteronnivåer kan ha svagare ben och högre risk för benskörhet. Testosteron bidrar till att hålla benen friska.
 • Humörsvängningar: Låga testosteronnivåer kan göra dig irriterad, deprimerad och oförmögen att koncentrera dig.
 • Värmeböljor: Män med låga testosteronnivåer kan uppleva värmevallningar som liknar dem som kvinnor upplever under klimakteriet.
 • Både sömnlöshet och sömnapné kan orsakas av lågt testosteron.

Eftersom andra faktorer kan bidra till dessa symtom är det viktigt att konsultera en sjukvårdspersonal om du tror att du lider av lågt testosteron.

AndroGel substitut

För dem som letar efter ett annat alternativ för testosteronersättningsterapi finns det ett antal alternativ till AndroGel. Dessa alternativ är följande:

 • Testosteroninjektioner, till exempel testosteron cypionat eller testosteron enanthate, ges intramuskulärt, vanligtvis var 2-4:e vecka.
 • Transdermala plåster: Androderm är ett transdermalt plåster som avger testosteron genom huden.
 • Axiron och Testim är två andra tillverkare av testosterongeler som kan administreras lokalt.
 • Testopel är ett exempel på en testosterontablett som implanteras under huden och ger testosteron gradvis under en period på tre till fyra månader.

Recensioner av AndroGel

Recensioner av AndroGel varierar beroende på varje användares erfarenhet. Vissa män har upplevt en märkbar förbättring av symtom på lågt testosteron, såsom trötthet, minskad libido och förlust av muskelmassa. Vissa personer har rapporterat negativa biverkningar, inklusive rodnad, klåda eller irritation på appliceringsstället.

Kan jag dricka alkohol under behandlingen?

Alkohol och AndroGel verkar inte interagera direkt med varandra. Överdriven alkoholkonsumtion kan dock påverka din allmänna hälsa och eventuellt sänka dina testosteronnivåer. Det är tillrådligt att konsultera din läkare för individuella råd om alkoholkonsumtion under behandlingen.

När börjar effekten märkas?

AndroGel börjar ofta verka inom några dagar till några veckor, men resultaten kan variera från person till person. Det kan ta flera månader innan de fulla fördelarna syns. Det är viktigt att du följer din läkares råd och inte avbryter behandlingen utan att först tala med honom eller henne.

AndroGel med testosteronersättningsterapi (TRT)

För att behandla män med låga testosteronnivåer används AndroGel som en del av testosteronersättningsterapi (TRT). Det är ett aktuellt läkemedel som appliceras som en gel på huden.

TRT syftar till att återställa testosteronnivåerna till det normala. Det kan hjälpa till att lindra symptomen på lågt testosteron, inklusive bristande sexuell lust, erektil dysfunktion, trötthet och förlust av muskelmassa. Dessutom kan det bidra till att förbättra humöret och bentätheten.

Det är viktigt att komma ihåg att AndroGel endast bör tas under överinseende av en läkare. Rutinmässiga blodprov är också nödvändiga för att övervaka testosteronnivåerna och leta efter biverkningar.

Det är också viktigt att notera de möjliga farorna med testosteronersättningsmedel. Dessa inkluderar en ökad risk för kardiovaskulära händelser, prostatacancer och sömnapné. Undvik att köpa AndroGel receptfritt i Sverige om du har en historia av dessa problem hos män.

Det är viktigt att du diskuterar för- och nackdelar med TRT med AndroGel och eventuella andra val av testosteronersättningsbehandling med din läkare. Testosteronplåster och testosteroninjektioner (Depo-testosteron och Nebido) är två andra former av testosteronersättningsbehandling.

AndroGel: Hur använder man det?

 • Innan du använder AndroGel ska du se till att din hud är torr och ren.
 • För att applicera gelen på din hand ska du trycka på pumpen.
 • Undvik könsorganen och området runt bröstvårtorna när du applicerar gelen på framsidan och insidan av låren, överarmarna eller magen.
 • Innan du klär på dig ska du låta gelen torka i minst 2 till 5 minuter.
 • Efter användning av gelen ska du tvätta händerna ordentligt med tvål och vatten för att undvika att föra läkemedlet vidare till andra.
 • Det är viktigt att följa instruktionerna från din vårdgivare. Det är inte lämpligt att applicera AndroGel på könsorganen eller på skadad eller irriterad hud. Vänta minst två timmar efter användning av gelen innan du duschar eller simmar.
 • Gelen ska förvaras utom räckhåll för barn och gravida eller ammande kvinnor. Om du dessutom får konstiga symtom, hudutslag eller allergiska reaktioner efter att ha tagit AndroGel bör du kontakta din läkare.
 • Missar en dos: Om du missar en dos av detta läkemedel, ta den så snart som möjligt. Om din nästa dos är snart, hoppa över den missade dosen och gå tillbaka till ditt vanliga doseringsschema.

Konsekvenser av AndroGel

Att köpa AndroGel utan recept i Sverige kan ha negativa effekter, precis som alla andra mediciner. De vanligaste negativa effekterna av AndroGel är följande:

 • Klåda eller utslag på applikationsstället.
 • Acne
 • Ökat antal röda blodkroppar
 • PSA-koncentrationer (prostataspecifikt antigen)
 • Sömnapné
 • Mindre vanliga biverkningar kan omfatta
 • Svullnad av fötter eller vrister
 • Ökad bröststorlek eller ömhet
 • Ökad risk för prostatacancer
 • Ökad risk för kardiovaskulära problem

Det är viktigt att komma ihåg att detta inte är en fullständig lista över biverkningar och att andra biverkningar kan förekomma. Om du upplever några ovanliga symtom, klåda från AndroGel eller en allergisk reaktion, tala omedelbart med din läkare.

Det är viktigt att komma ihåg att alla ovan nämnda biverkningar inte kommer att inträffa, eftersom de varierar beroende på patienten och läkemedelsdosen.

Det är viktigt att notera att alla inte bör använda TRT med AndroGel. Män med en historia av prostatacancer eller bröstcancer, hjärtsjukdomar, sömnapné eller andra allvarliga medicinska tillstånd bör vara försiktiga.

Det är viktigt att diskutera de potentiella fördelarna och nackdelarna med TRT med en sjukvårdspersonal. Din läkare kan hjälpa dig att väga för- och nackdelar för att avgöra om TRT är det bästa alternativet för dig.

Vanliga frågor om att köpa Androgel online

Är AndroGel säkert för kvinnor?

AndroGel är avsett för behandling av manliga patienter med låga testosteronnivåer. Kvinnor bör rådgöra med sin läkare innan de överväger testosteronbehandling.

Hur använder jag AndroGel på rätt sätt?

Följ både din läkares instruktioner och de instruktioner som medföljer läkemedlet. Applicera AndroGel på ren, torr hud i allmänhet, undvik sår och områden med tunn hud. Använd det inte på dina könsorgan.

Finns det en minimiålder för att använda AndroGel?

AndroGel ges ofta till vuxna män som saknar testosteron. Ungdomar och små barn bör undvika det eftersom det kan hämma deras tillväxt och utveckling. Om du är osäker på om AndroGel är rätt för dig, alltid rådgöra med en läkare.

Vilka är de möjliga biverkningarna av AndroGel?

Hudreaktioner (rodnad, irritation, klåda) på applikationsstället, ökad hårväxt, akne, gynekomasti (ökad bröststorlek hos män), vätskeretention och ökat blodtryck är alla möjliga biverkningar. Kontakta din läkare omedelbart om du märker några allvarliga eller oroväckande biverkningar.

Kan en person med prostataproblem använda AndroGel?

Att köpa AndroGel kan förändra storleken på prostatan och eventuellt förvärra symtomen hos män med prostatabesvär, inklusive godartad prostatahyperplasi (BPH) eller prostatacancer. Om du har en historia av prostatabesvär ska du diskutera att ta AndroGel med din läkare innan du börjar.

Slutligt yttrande om Androgel – Testogel

Det finns flera alternativ till AndroGel som behandling för män med låga testosteronnivåer. Det finns inga dokumenterade direkta interaktioner med alkohol och råden varierar beroende på individens erfarenhet. Även om varaktigheten av läkemedlets effekter varierar är det viktigt att följa läkarens rekommendationer för bästa möjliga resultat. Det är alltid bäst att prata med en sjukvårdspersonal om du är osäker på AndroGel eller om du har några frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *